Vergelijk LED Lampen en LED verlichting
Actieve filters: geen
0 PRODUCTEN

Laden...

Geen producten gevonden. Verwijder één of meerdere actieve filters hierboven.

De productinformatie kon helaas niet worden geladen. Probeer het nog eens.

%2Flampen

Lampen

Hoewel verlichting kopen op het eerste gezicht een makkelijke taak lijkt, maken de huidige mogelijkheden het er niet eenvoudiger op. Als je op zoek bent naar een lamp voor boven de eetkamertafel, dan heb je bijvoorbeeld al de keuze uit een hanglamp of kroonluchter. Bij keuken- en badkamerverlichting zul je moeten beslissen of je opbouw- of inbouwspots wilt inzetten. Sommige armaturen geven een gelijkmatig, indirect licht, terwijl andere juist weer goed zijn om iets uit te lichten. De keuze is dus heel erg afhankelijk van de toepassing, en als je de verkeerde keuze maakt, dan is het resultaat niet prettig om in te werken of ontspannen.

Moet ik LED lampen, spaarlampen, halogeen lampen of gloeilampen kiezen?

Laten we beginnen met het feit dat gloeilampen tegenwoordig uit de EU verbannen zijn. Natuurlijk kun je ze nog steeds krijgen, maar je moet je afvragen of je werkelijk een lichtbron wilt die een rendement heeft van maar 5%. De rest wordt omgezet in warmte. Misschien vind je dat fijn in de winter, maar in de zomer is het vaak verre van prettig. In sommige gevallen zijn gloeilampen nog steeds niet weg te denken. Vooral kooldraadgloeilampen zijn erg populair vanwege hun nostalgische uitstraling.

Hanglampen

Een hanglamp wordt vaak toegepast boven de eetkamertafel, in de keuken, hal en slaapkamers. De afmetingen en hoogte vanaf het plafond zijn sterk afhankelijk van de ruimte waar de lamp opgehangen wordt. Voor grote ruimtes kun je beter kiezen voor industriele hanglampen, kroonluchters of andere grote hanglampen. Normaal gesproken heeft een hanglamp een enkel lichtpunt, maar er zijn ook railsystemen met meerdere lichtpunten beschikbaar.

Wandlampen

Vaak gebruikt voor ambiance en decoratie zijn wandlampen, een vorm van verlichting welke aan de wand gemonteerd wordt. Hiervoor moeten wel lichtpunten in de wand aagebracht zijn. In principe kan op opbouw ook, maar dat geeft een minder fraai resultaat.