Vergelijk LED Lampen en LED verlichting
Actieve filters: geen Kroonluchters
0 PRODUCTEN

Laden...

Geen producten gevonden. Verwijder één of meerdere actieve filters hierboven.

De productinformatie kon helaas niet worden geladen. Probeer het nog eens.

%2Fkroonluchters

Kroonluchters

Kroonluchters zijn de meest statige lampen die je kunt kopen. Ze worden vaak toegepast in entrees en boven de eettafel. Tegenwoordig worden ze door interieurontwerpers ook ingezet als eyecatcher in keukens, slaapkamers en zelfs badkamers. Als je overweegt een kroonluchter te kopen, neem dan de tijd om goed na te denken over de stijl en afmetingen die het beste passen bij de ruimte.

Wat voor soort kroonluchter staat goed in mijn ruimte?

Kies een stijl die jouw interieur complementeert. Dit betekent niet per se dat de kroonluchter de exact zelfde stijl moet hebben. Een moderne kroonluchter kan bijvoorbeeld heel goed passen bij klassieke meubels. Ben niet bang om te experimenteren, en bekijk veel interieurfoto’s met voorbeelden. Je hoeft echt niet een standaard kristallen kroonluchter te nemen. Moderne kroonluchters kunnen uit allerlei materialen bestaan, zoals glas, metaal en zelfs stof. Een moderne look creer je met een spannende zwarte kroonluchter, een uniek geometrisch patroon of een felle kleur zoals roze of lichtblauw. Klassieke kroonluchters zijn meestal van messing of smeedijzer.

Hoe groot moet mijn kroonluchter zijn?

Hoewel een kroonluchter het pronkstuk van jouw interieur is, moet het ook niet gaan overheersen. Als je hem hangt in een ruimte met veel meubels, dan moet deze als vuistregel niet groter zijn dan de helft van de diameter van het grootste meubelstuk. Je kunt als test een kartonnen doos met ongeveer dezelfde afmetingen nemen en kijken hoe het past qua ruimte.

In een ruimte met weinig meubilair kan ook een oversized kroonluchter gehangen worden. Vooral in ruimtes met een hoog plafond kan een kroonluchter het ruimtelijke aspect goed accenturen.