Vergelijk LED Lampen en LED verlichting
Actieve filters: geen Kinderlampen
0 PRODUCTEN

Laden...

Geen producten gevonden. Verwijder één of meerdere actieve filters hierboven.

De productinformatie kon helaas niet worden geladen. Probeer het nog eens.

%2Fkinderlampen

Hoe kies je veilige kinderlampen

Veiligheid is het allerbelangrijkste bij het kiezen van lampen voor kinderen. Alle wandlampen moeten buiten het bereik zijn van de kids zodat ze niet hun handen eraan branden of de lamp zelfs lostrekken. Als voorzorgsmaatregel is het een goed idee om niet een lichtbron te kiezen die erg warm wordt, zoals een gloeilamp of halogeen spotje. Zelf de nieuwere eco gloeilampen worden nog heet, dus je kunt beter kiezen voor koelere lichtbronnen. Spaarlampen zijn al een stuk beter, maar als ze stuk gaan kan een kind in aanraking komen met schadelijk kwik. De meest veilige keuze zijn waarschijnlijk ledlampen omdat ze geen schadelijke stoffen bevatten, niet heet worden en bovendien erg zuinig zijn. Zorg ervoor dat de stopcontacten een kinderslot hebben, of zet er een zwaar stuk meubilair voor zodat ze er niet bij kunnen.

Moet voor soort verlichting moet kiezen?

Waarschijnlijk heb je beide nodig. Plaats een hanglamp of plafondlamp voor algemene verlichting, zodat de kamer overal goed verlicht is. Voor sommige activiteiten zoals knutselen op puzzelen is taakverlichting ook erg bruikbaar. Je kunt ook een leeslamp naast het bed zetten war handig is bij het (voor)lezen. En natuurlijk mag ook een klein nachtlampje niet ontbreken. Plaats deze zodanig dat het kind het kan zien vanuit bed.

Welk ontwerp kinderlamp moet ik nou kiezen?

Een kinderkamer is voor ieder kind anders, bedenk dus wat voor categorie (bijv. auto, vliegtuig, paard) of Disney / cartoon karakter jouw kind aanspreekt. Als je hiervan een lamp vindt, dan is de kans groot dat de lamp in de smaak valt. Als het kind wat ouder is, dan kun je het natuurlijk ook betrekken bij de keuzen van een leuke lamp.