Deze LED lampjes laten zien of jouw vrienden thuis zijn (inbrekers opgelet!)

Posted on 01 Feb 2014

Een fantastisch en hartverwarmend idee: mensen met elkaar verbinden door een set lampen die draadloos via internet op elkaar reageren. In Engeland legt een team van designers en creatieve technici de laatste hand aan de Good Night Lamp.

Het concept is simpel en doeltreffend. Een Good Night Lamp is een familie die bestaat uit een Big Lamp die via internet verbonden is met een aantal Little Lamps. De lampen hebben de vorm van huisjes, één grote en een aantal kleintjes. Je schaft een set lampen aan. Zelf houd je de Big Lamp. De Little Lamps geef je aan de mensen die belangrijk voor je zijn en die je op de hoogte wil houden van je komen en gaan. Als je thuiskomt, zet je de Big Lamp aan. Op het moment dat je dit doet, gaan de Little Lamps die je hebt weggegeven ook aan. Je vrienden en familie weten nu dat je weer veilig thuis bent. Geen zin in telefoontjes laat op de avond? Zet de lamp uit: Good Night.


De lampen uit een set reageren op elkaar, waar ter wereld ze zich ook bevinden. De Good Night Lamp geeft een teken van leven aan de mensen die belangrijk voor je zijn. Simpel en zonder woorden. Jouw Little Lamps gaan aan en iedereen denkt even aan je.

Ideaal voor als je bijna volwassen dochter op kamers gaat. Je kan dan als ouders wel eens bezorgd zijn. Gaat het wel goed? Is ze veilig thuisgekomen van dat feestje? Je wil toch zeker niet elke avond bellen om te controleren dat ze wel veilig thuis is. De Good Night Lamp biedt uitkomst. Je geeft je dochter een Big Lamp en houdt zelf een Little Lamp.

Langeafstandsrelatie

Nu ouderen steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen, kan de familie op een makkelijke manier een oogje in het zeil houden met de Good Night Lamp. Ook op afstand. Zo blijft het contact gezellig, zonder dat de oudere zich betutteld voelt en de kinderen nodeloos ongerust zijn. Vader of moeder neemt de Big Lamp, de kinderen de Little Lamps.

Maar de Good Night Lamp kan ook heel goed worden gebruikt door twee geliefden die een lange afstandsrelatie hebben. Twee sets waarvan de Little Lamps worden uitgewisseld, houden de harten warm. En de telefoonrekening blijft binnen de perken.
De Good Night Lamp voorziet zo op een moderne manier in een eeuwenoude behoefte: knowing that your loved ones are safe.
Het streven is om de Good Night Lamp in 2013 op de markt te hebben. De prijs is nog niet bekend. Meer weten over deze lamp? www.goodnightlamp.com.