Bizarre LED lamp werkt op zout water

Posted on 01 Jan 2014

Green House Co Ltd heeft een draagbare LED lamp ontwikkeld die elektriciteit opwekt met water en zout.

De lantaarn, met de weinig inspirerende naam ‘GH-LED10WBW’, heeft geen oplaadbare batterij nodig en zendt licht uit als er water en zout worden toegevoegd aan de lantaarn. De lamp kan continu elektriciteit opwekken voor acht uur per ‘water oplaadbeurt’.

Om de LED lantaarn te gebruiken wordt 350 ml zoutoplossing gemaakt door water met 16g zout te mengen in een speciale waterzak. Wanneer het zout water in de lantaarn wordt geplaatsts, functioneert het als een elektrolyt met een magnesium (Mg) stang (negatieve elektrode) en een koolstof staaf (positieve elektrode) in de lantaarn.

De lichtstroom van de lantaarn bedraagt 55 lumen, vergelijkbaar met een LED van 1W of een gloeilamp van 7W. De Mg staaf kan tot 120 uur worden gebruikt. Daarna kan de lantaarn worden hergebruikt door het vervangen van de Mg staaf, welke apart wordt verkocht.

De opgewekte elektriciteit kan niet alleen worden gebruikt voor de verlichting van LED verlichting, maar voor het aandrijven van andere USB-gevoede apparaten met behulp van een meegeleverde USB-kabel. Er is helaas nog geen adviesprijs door de fabrikant opgegeven.