Geen muggen meer met oplaadbare LED kampeerlamp

Posted on 16 Jan 2014

Wie wel eens gaat kamperen, herkent het dilemma. ‘s Avonds wil je knus voor je tentje of caravan zitten met een glaasje wijn en een goed gesprek.  Als het dan langzaam donker wordt, heb je de keuze tussen in het donker zitten en je partner niet in de ogen kunnen kijken, óf de kampeerlamp aandoen en levend worden opgegeten door de muggen. Kiezen tussen twee kwaden dus.

Het goede nieuws is dat de LED- kampeerlamp een einde maakt aan de vraatzucht van de mug. Tenminste, hij heeft nog wel trek, maar komt niet op de LED- lamp af. Muggen voelen zich enorm aangetrokken door ultraviolet licht. Voor ons niet zichtbaar, maar voor de mug echt helemaal het einde. Kaarsen, olielampen, halogeen en andere verlichting geven dit ultraviolette licht in hoge mate af en daarom weten de muggen je dus meteen te vinden. LED-lampen stralen geen infrarood en ultraviolet licht uit. De muggen kunnen deze lichtbron dus niet waarnemen en vliegen straal voorbij.

Muggenvrij

Je tent, camper of caravan blijven dus eenvoudig muggenvrij. Maar ook op het balkon van je luxe hotel of appartement, profiteer je van deze oplossing en lig je de volgende dag ongeschonden op het strand. Kortom, met een LED- kampeerlamp lach je alle muggen uit.

Behalve dit leuke effect is de LED kampeerlamp ook nog eens zeer zuinig in gebruik en houd je geld over voor een ijsje. De oplaadbare lampen kun je eenvoudig voeden in een normaal stopcontact (220V) of met de aansteker in de auto  (12V).

Veel bekende merken kampeerverlichting maken de overstap naar LED en de prijzen vallen dan ook reuze mee. Vanaf circa € 15,- tot ruim € 100,- euro heb je een prima lamp. Natuurlijk kies je voor de oplaadbare soort. Maar als je toch liever met losse batterijen aan de slag gaat, zijn de mogelijkheden wat betreft kleur en vormgeving royaal. Mickey Mouse, scheepslantaarn en strak design: alles kan. Wil je echt weinig footprints achterlaten op vakantie? Kies dan voor een LED kampeerlamp die loopt op zonne-energie.